Minicross/Motocross/Enduro
Motocross/Minicross kjøres på avsperret godkjent og ujevn bane med svinger dumper og forskjellige hopp. Underlaget kan variere fra bane til bane. Noen baner har subus underlag som vår bane har. Andre baner har jord og sand som underlag. I Enduro kjører man oftest i skogen på løyper av forskjellig lengde, runde etter runde. Man kan kjøre etappeløp eller Rally Dakar som Pål Anders Ullevållseter har kjørt flere ganger. Du kan starte å kjøre den dagen du fyller 5 år og fra det året du fyller 12 kan du stille i nasjonale og internasjonale løp.

Syklene:
Motocross og enduro har spesielle sykler med fjæring og dempere bær tilpasses fører. De må tåle litt hard behandling og er derfor robuste. Syklene starter på 50ccm og går videre til 65ccm, 85ccm, 125, 250ccm og 450ccm. Motocross sykler er ikke registrerte og kan derfor ikke kjøres på veien. Men Enduro sykler kan ha skilter og kjøres på offentlig vei, til og fra trening og på trening/løp

Lisenser
Man kjører på NMF godkjente baner og det kreves lisens for å kjøre, både trening og løp. Klikk her for lisens oversikt.

• MX Åpen – 16 år og oppover – inntil 450ccm

Løp fra 5-12 år: Løp i motocross for de fra 5-12 år skal bare være lek og moro, og her er alle vinnere. De minste har løpstrening med 2 heat på 10-15 min + 2 runder. Alle får lik premie etter løpet.

Fra 13 år: Når det er løp må man gjennom en teknisk kontroll med sykkelen og hjelm. Så kjøres det tidstrening hvor det er om å gjøre å få til en rask runde. I 1.heat og 2.heat stiller man bak en startgrind etter den rekkefølgen man fikk på tidstreningen. Avhengig av løpets stauts varierer lengden på løpene fra 15-25 min + 2 runder. Man før poeng etter plassering. Den som har flest poeng etter 2 heat vinner.

Forsikringer:
Alle som driver organisert idrett er forsikret gjennom Norges Idrettsforbunds avtaler. Fra sommeren 2011 har NMF fått en betydelig forbedret forsikringsavtale for forbundets lisensierte utøvere.

Sikkerhet/Utstyr:
Motocross og Enduro er risikosport. Det er påbudt med sikkerhetsutstyr i både trening og konkurranser. Crosshjelm, briller, en “brynje” til skulder, rygg og bryst, kne og albue beskyttere, hansker, bukse/trøye av slitesterkt materiale, samt solide knehøye lærstøvler. Nakkekrage kan også være lurt å ha.
Det er krevende sporter, og man er avhengig av at foreldrene er med på banen. Man kan være på banen alene fra man er 16 år, men det er sterkt anbefalt at foreldre eller en ansvarlig voksen er med på banen.

Ta kontakt med en av oss om det er noe du lurer på!