Ole Johansen (t.v.) er leder i Enebakk motorsportklubb og Bengt Jørstad er kasserer. Fredag kunne de motta gavesjekken av Mona Engen Akersveen,som gir dem 26.106 kroner i støtte fra Lillestrømbankens kunder.

Uke 49 kunne kunderådgiver i Lillestrømbanken, Mona Engen Akersveen, reise rundt til hele tre lag og foreninger i Enebakk og dele ut penger.

– Det er en ære og en glede å få være litt julenisse i dag, sa hun, da hun var på tredje og siste stopp på fredag: Ute på banen til Enebakk motorsportsklubb.

Dette er den lokale klubben her som har fått flest kundestemmer i denne omgangen av Lokalbidraget, med 26.106 tildelte kroner.

Snart 600 medlemmer

Klubben for de fartsinteresserte har hatt en nesten utrolig medlemsvekst. I 2019 var medlemstallet 270, året før litt over 100.

– Nå har vi 589 medlemmer. De yngste er fem år, og den største rekrutteringen skjer fra fem- til 15-årsalderen, men vi har også aktive medlemmer i 70-årene.

Det forteller leder i klubben Ole Johansen.

– I kontakten vi har hatt med Enebakk kommune var det til og med en saksbehandler som lurte på om vi ikke hadde skrevet feil medlemstall, smiler han.

 

Bengt Jørstad viser frem nyeste tilskudd på motorsportklubben; en container som har fått garasjeport og blitt et verksted for utøverne.

 

7.000 dugnadstimer

Men veksten i klubben er korrekt, og aktiviteten tilsvarende.

– Vi har regnet ut at vi har brukt 7.000 dugnadstimer her siden i fjor høst, fortsetter Johansen.

Medlemmene er fra Enebakk, men mange kommer også fra omkringliggende steder; alt fra opp mot halvannen times kjøretur unna, anslår han.

– Hva har dere søkt om at pengene skal gå til?

– Det som mangler på anlegget er lyssetting og vann. Vi er avhengige av å kunne vanne hele tiden fordi kjøringen støver såpass mye, og det igjen går utover sikten til sjåførene, forklarer Johansen.

– Hvordan ser dere for dere at det skal bli?

– Med dette på plass vil det bli komplett her. Kan vi også ha lys i depotet, og lyse opp deler eller hele banen, slipper vi utfordringen vi har i og med det er kuppert i løypa og da blir det skyggelagt på deler av banen, forklarer han.

 

Container ble verksted

– Vi har fått støtte tidligere også, og det har gitt oss muligheter til å kjøpe inn utstyr slik at alle som ønsker det kan komme hit og låne en sykkel og teste ut sporten.

Det forteller kasserer i klubben Bengt Jørstad.

– Vi har også innredet en container til verksted. Den har vi isoporbelagt innvendig og vi har satt inn garasjeport og her kan utøverne ta med sykkelen og mekke og hjelpe hverandre.

– Vi fikk også fritt, mot henting, to vanntønner som tilsammen rommer 80.000 liter vann til vanneprosjektet vårt, sier Johansen og Jørstad takknemlig.

 

18 stemte

Klubbens storbane ble nylig godkjent for en ny treårsperiode av Norges motorsportforbund.

De leaser en gravemaskin og beskriver den som at den er i bruk støtt.

Da koronaen kom gjorde de flere endringer for at medlemmene kunne fortsette å kjøre på banen, som i innføre Vipps og påmelding på nett før oppmøte, for å unngå sammenstimling i kiosken. Det ble også laget utvendig trapp med luke utenfor kiosken.

Det ble en omvisning på Engen Akersveen på fredag, som likte det hun så.

– Vi har regnet ut hva hver enkelt stemme var verdt i år og kommet frem til 1.450 kroner per kunde som har stemt, avslutter bankens utsendte.

 

 

(artikkel skrevet av Gro Arneberg Thoresen)

Enebakk avis