Speedcross NM 2021

Løpet gikk på Rudskogen i helgen, med Borg MX som arrangør. Det var påmeldt 106 startende. Speedcross NM er for førere fra 13 år og oppover. Klassene det kjøres i er MX85 13-15, MX junior, MX85 13-15 jenter/MX Damer, MX 2, MX Åpen. EMSK stilte med 7 førere denne gangen.

Speedcross er litt annerledes enn vanlig motocross. Kort fortalt skal banen være kortere, og man kjører et bestemt antall runder i stedet for på tid. Et hektisk løp.

Lørdag

Ludvig stilte for første gang i Speedcross NM. Tøft gjort. Treningen gikk ikke som forventet for Ludvig Christiansen, da det ble en trynings og et stort blåmerke og skrubbsår.

I MX Damer stilte Martine Agard-Michelsen, Hun hadde 2. beste tiden i kvalen, Ble nr. 2 i kvalheatet, og nr. 2 i både 1. og 2.heat. Hun måtte jobbe hardt i 2.heat da hun lå og knivet med to andre. Det holdt til mål og hun tok sin første pallplassering og sølv i Speedcross NM.

Martine fikk i tillegg med seg en EM runde i Sverige hvor hun tok 3 EM poeng i sin debut. Et skikkelig mudrace som til slutt endte med 1 meter vann i startsvingen og avlysning.

Vi hadde ingen jenter med i MX 85 13-15 jenter denne gangen.

I MX 2 hadde vi med Adrian Bølviken og Sander Agard-Michelsen, med 27 totalt til start. Det var hard fighting av begge to hvor Sander endte på en bronse plass og Adrian på en 6. Knall bra kjøring av Adrian som kjører en 125ccm mot 250ccm.

Søndag

MX junior, 125 ccm, stilte Noah Bryhn, Magnus Næssvold, Ferdinand Sikkerbøl og Adrian Bølviken til start av 35 førere. Magnus, Ferdinand og Adrian tok seg til A-finalen med 20 andre. Noah kjørte B-finale. Adrian er i knallform for tiden og var suveren på trening, vant alle heatene og fikk gull og laurbærkrans. Magnus fighta seg til en 14. plass og Ferdinand til en 15. Noah ble 10 i sitt heat.

I MX Åpen stilte Erlend Sæther og Sander Agard-Michelsen opp. Det var totalt 21 førere til start. Erlend ble nr 9 og Sander ble nr 3. Bra jobba til begge to.

Flott innsats av alle fra EMSK som stilte til start. Neste år håper vi at enda flere møter

Vanlig NM går på Elgane siste helgen i august. Har du meldt deg på? 

Emsk sine aktiviteter kan du se her

 

Gå inn på  Borg MC-klubb Motocross sin Facebook side her for mange fine bilder fra helgen!

Enebakk Motorsportklubb